Av längtan till dig <3

Den 19 juni tog vi avsked av dig, du underbara. Jag vill inte tro att det var ett avsked för du känns så levande. Du om någon var så levande och frisk. Alltid så stark och envis. Du var så mycket för mig, det går inte att beskriva hur det bara river i mitt hjärta att jag inte får krama om dig igen. Inte känna din lukt eller höra ditt skratt. Det gör så ont.

Din begravning den var så oerhört fin. Jag kunde bara inte tro att du låg i kistan framme vid altaret. Jag trodde jag skulle skrika ut min smärta därinne i kapellet för det gjorde så ont.

Snälla morfar, ge mig ett tecken på att du har det bra. Att vi kommer träffas igen. Hur ska jag annars stå ut ?


Mina ord vid din kista: Jag älskar dig så enormt mycket, sov så gott <3

En ängel ovan molnen

Jag vill flyga högt upp i skyn, ovan molnen för ett besök hos dig

Se hur ditt liv i himmelriket är, allt ska du få visa mig

Tanken att få krama om dig igen och ge dig en puss på din kind

Jag önskar gud kunde ge mig dig tillbaka, så som han botade en blind

Underverk det sker ibland men du har just startat ett nytt liv

Om jag har rätt så kommer du alltid vara lika envis och ha ett sådant speciellt driv


Livet efter detta, ja dit kommer vi alla vid jordelivets slut

Jag fick vara med vid ditt slut, till din allra sista minut

Så vacker, så stark, morfar du var så underbar

Du tog ofta på dig många uppgifter och allt ansvar


Jag hoppas för din skull att det finns jordgubbar och grädde där i det blå

Det har du proppat i oss barnbarn ända sedan vi var små

Det där är bara en sak jag förknippar med dig

Några andra saker är hjortron, messmör, stark ost, tunnbröd och leverpastej


Kära morfar, du kommer alltid att finnas i mitt hjärta

Och många gånger kommer jag att gråta av smärta

Av smärta att du inte längre finns hos oss här

Jag kommer alltid att älska dig, jag lovar och jag svär



( R I P morfar 24/5 2008 )


En liten stund. . .

En liten stund är alltid något. Speciellt om det är mysigt också. Det är precis så min eftermiddag avslutades. Vi hade bara en liten stund men det kändes längre än vad den timmen var. Jag tror det är för att man uppskattar det mer som det känns så. Kanske kan det så vara. För MR är något extra.


Har äntligen fått hem min mobil !  Den har ju varit på reparation, eller ska man säga återhämtningsspa ( hahahah ). Nu fungerar det att ringa med den, YIPPIE ! Me love this phone <3


Jag sitter och ska skriva lite på inlämningsuppgiften som är över två veckor försenad. Men bättre sent än aldrig. Jag tror han skulle ha mailat mig om han ville ha in den, han vet ju situationen. Men blir rätt nöjd med mitt resultat av inlämningen. Kan nog hämta en och annan poäng, hoppas jag. Jag ska i alla fall bli godkänd.


Imorgon blir det jobba av. 11 - 20 . Hela lååånga dagen. Innan ska jag fixa grejer på systemet åt mamma o pappa till midsommar, de hinner ju inte själva.


Den svåra dagen närmar sig. Underbara morfars begravning. Då kommer alla känslor att vara upp och ner i hela kroppen. Tårarna kommer rinna ner för mina kinder och jag kommer ha så ont i mitt hjärta. För du finns här inte längre mitt ibland oss som en levande varelse. Du stod mig så nära och nu gör det bara sååå ont. . . Jag viskade i ditt öra din sista natt på jorden "Jag älskar dig så enormt mycket morfar, även om jag inte säger det särskilt ofta så försöker jag visa det med mitt kroppsspråk. Du är den bästa morfar som levt på denna jord. Jag älskar dig". Jag hann säga dessa ord jag sagt alldeles för sällan. Jag är så oerhört glad att jag hann. Jag hoppas du var så vid medvetande att du hörde dessa ord och tänkte på allt vi sagt när du somnade in till himmelrikets värld. Morfar, jag älskar dig <3





PUSS o GODNATT

Sovtajm

Nu har den här dagen gått då. Och vad gjorde man av den ? Inte ett endaste vettigt. Tyvärr. Men så är det när man jobbar natt på MAX. Hahaha. Det hade nog inte spelat någon roll vart jag jobbat natt, hade nog varit samma sak överallt. Smarta Natha vettdu.


Det finns något väldigt fint som jag vill visa er alla. Det är min morfars dödsannons. Den är den finaste fina.


Bilden på dödsannonsen är en bild som mormor har tagit uppe vid morfars smultronställe, sommarstugan Höjden ute på Räfsön i Nordingrå. Den blev så otroligt personlig med den här bilden. Det var verkligen ett ställe som morfar trivdes så oerhört på.


Jag finner inte de rätta orden för att skriva något fint. Morfar han var så mycket för mig. Allt på samma gång kan man väl säga. Jag önskar jag fått ha honom kvar i livet när jag äntligen kommit på vad jag vill göra med mitt liv, när jag någon gång skulle gift mig, när jag någon gång skaffat barn. Det är stunder som jag tänkt att "jag vill så gärna att mormor och morfar är i livet då". Som tur är så är hoppet inte ute än, mormor finns kvar hos oss och jag hoppas hon kommer vara det ett långt tag framöver.


Morfar var min bästa vän i regn och solsken.
Trivdes i Norrland bland stockar och sten.
På sommaren trivdes han bäst då han fick smaska på färska jordgubbar och grädde.
Och messmör på mackan han bredde.
En stark och envis kar´.
Ja det är beskrivningen på min morfar.



GODNATT !
.


Uppdrag "Nattjobb" avslutat !

Jaha då har även denna helg seglat förbi, den har inte innehållt speciellt mycket mer än nattjobb. Men vädligt lite att göra dessa nätter, väldigt lite folk ute tydligen. Så då blir de ju mindre att göra för oss på MAX också. Annars brukar de ju vara hysteriskt.


Idag är det bara slappt    
: )


Jag har upptäckt att dejta kan vara rätt kul faktiskt. Väldigt spännande och sååå skönt att allt går slow för en gångs skull. Jag blir så orolig när något går för fort fram och det är oftast då jag backar istället. Men vilka regler gäller egentligen? Ja jag kan ju bara följa mitt hjärta och han också. Känns B att diskutera vad man har för skyldigheter gent mot varandra. Jag säger bara: GO FOR IT !


Den veckan som kommer nu kommer nog vara väldigt omtumlande.
- Väntan på begravningen ( torsdag )
- Åka till Öland direkt efter begravningen och minnesstunden ( torsdag )
Innan det ska jag ha jobbat lite också. Så jag tror detta kommer vara en ganska tung vecka som förhoppningsvis avslutas med roligheter med brudarna på Öland.


Imorrn ska jag träffa SOFIA. Kan ju hoppas att jag får träffa en viss MR också. Skulle ju va kul de. I och med att det kommer vara svårt att ses i slutet av veckan ( begravning och midsommar ). Saknar faktiskt honom. . .



PössPöss


Nattjobb på G

Ikväll är det nattjobb som gäller. Och imorgon natt också. Det går väl an när man inte jobbar flera helger i rad. Annars e de väl ingen höjdare, man kommer ju hem vid sex på morgonen ( i bästa fall ). Hoppas bara de e några roliga jag jobbar med. Men det tvivlar jag inte på med de arbetskamraterna jag har  : )


Igår var det dags för inhandling till Midsommar med brudarna. Fyndade tält och massa andra grejer. Så på onsdag är det dags att prova att sätta upp tältet och packa bilen inför torsdag då vi drar till sydligare breddgrader ( dock inte sååå långt. hihi ). Ska bli superduperkul.


Kul på Systembolaget då. Skulle inhandla Emelies alla cider, de vägde ju inte lite. Hahaha. Lite pinsamt i kassan när man handlar nästan 20 cider och en dunk vin. Men som tur är så är ju inte allt till mig. Det kommer ju bli skitbra det här. Jag och Emelie köpte ett brännboll-set också, så vi tänkte dra ihop ölbrännboll under midsommar. Hihi.


Träffade MR också. En snabbfika på stan och sen såg vi på fotboll med MRs kompis. Mysigt i soffan när MRs kompis tog ett powernap. Är verkligen så glad och bekväm när jag är med MR.


Dags att återgå till mitt städande så jag och syrran kan göra våra tacoburgare med avokadoröra sen. Lät ju inte alltför tokigt. Hon e bra på o hitta recept, vem brås hon på då? Jo MIG !


Morfar är min legend och hjälte <3 Vila i frid




TJOLAHOPP TJOLAHEJ !


SVERIGE

Sverige tog sina tre första poäng ikväll i matchen mot Grekland. Slutresultatet blev 2-0 till Svedala.


ZLATAN fick göra sitt första mål i detta mästerskap. Snyggt va de också : )  Väggspel o allt !

HANSSON fick göra ett mål också. Backen kliver upp och klämmer in bollen bakom två förvånade utespelare och en besviken målvakt i Greklands landslag.


Jag tror inte det finns en enda svensk som är missnöjd med matchen, visst kunde domaren dömt annorlunda och ja visst kunde Sverige tryckt in några mål till. MEN. Var glad för vinsten. Festen har bara börjat.



Dags att sussa nu faktiskt.
O drömma om en viss MR   : D



GODNATT

FIN.kväll

Idag stannade man hemma från jobbet, är så hostig o snorig. Som tur var hittade de en ersättare, Linus - räddaren i nöden. Tack för att du ställde upp. Sen blev det ganska lugnt hela dagen tills syster kom hem och sa att hon ville åka till Glan och bada sen. Jag ställde upp o följde med, men inget bad för mig för jag vill bli frisk. Systeryster hoppade inte i plurret heller. Hon va för feg, eller ?


Här är lite bilder från kvällen vid Glan.
             


Love her very much <3



GODNATT

SOVmorgon

Jag tog mig en ordentlig sovmorgon idag. Det behövdes, tror jag. För idag är det dags att jobba natt. Hoppas det blir lugnt, men det tror jag inte. Men man kan ju hoppas på att folket inte kommer ner till oss på MAX eftersom krogarna stänger 3 och vi stänger 2 idag. Så man kan ju alltid hoppas på att det blir lugnt idag, jag tror nämligen vi bara är tre som jobbar.


I förrgår (måndags) var det dags för en spontanutgång med Sofia och Mia. Det blev till slut en lyckad utgång, trots alla mina skavsår och blåsor under fötterna. Jag fick till slut strunta i skorna och dansa barfota, efter att jag suttit och vilat en timme. Efterfest blev det också och en trevlig kille träffa man också. NICE !


Nu är det väl dags att försöka göra något av den här dagen. Kanske fortsätta med inlämningsuppgiften, hmmmm. Vi får se vad det blir. Börjar ju jobba vid 16.30 så det är ju inte så lång tid kvar.




ByeBye sålänge

Soligt värre

Ligger just nu ute på altanen i min fina rosa bikini. Sitter i solstolen med datorn i knät. Sitter nämligen och skriver på min inlämningsuppgift, äter vindruvor och dricker vatten. Satte just på Gyllene Tiders 25års Turné. Massa bra sommarlåtar. För visst är GT ändå SOMMAR.

image9

Njuter av alla vackra blommor mamma och pappa köpte i helgen och planterade i alla fina krukor. Altanen har också fått sin sommarutstyrsel. YIPPIE !


JAG ÄLSKAR DETTA VÄDER !


Morfar har fin utsikt från himmelriket idag <3


SOLigt

Ännu en sjukt underbart fin dag. Snacka om att jag ska ta med mig datorn ut och sitta och göra mitt sista inlämningsuppgift i Business Writing. Tyvärr kommer jag ju lämna in den försent. Men min handledare skrev att det inte gjorde någon inverkan på mitt betyg. Så nu e de väl bara att börja skriva för fulla muggar.


Ska o hämta mer medicin idag, astmamedicin och en tablett för min förkyldning. Så jag tänkte ta mig en promenad neråt centrum efter fyra.


På med bikini och ut i det varma sköna och soliga vädret  :D




PUSS


SNORUNGE

Jag känner mig som en snorunge. Jag bara går och är snorig, får snyta mig tusen gånger i halvtimmen. Till slut fick jag gå hem 2 timmar tidigare från jobbet. Tack så mycket !  Det behövde jag. För så ont jag har i bihålorna och som jag snorar så ska man nog inte stå och smitta ner massa mat.

Nu ligger jag i soffan och har smaskat i mig jordgubbar, vindruvor och lite choklad. MUMS !
Känner mig riktigt dåsig och trött. Borde nog sova tidigt idag så att jag tar igen lite timmar i sömn. Helst av allt skulle jag vilja vila nu men då kommer jag va så pigg ikväll så jag kommer inte kunna somna då.

Imorgon och på tisdag är jag ledig. SKÖNT !  Det kan man verkligen säga. Hoppas på bra väder bara.

Eller ska jag slumra in en liten stund här i soffan ?


ZZZzzzzzzzzz


Måste livet gå vidare?

Nu är klockan en minut över tolv, en ny dag har börjat men även en ny månad. Vi har lämnat sköna maj bakom oss, som inte blev så mycket sköna maj för mig i alla fall. Igår var det en vecka sedan morfar gick bort. Det känns så konstigt, det känns verkligen som han kommer komma tillbaka. Kliva in genom dörren och säga:
Gick ni på den där?

För det var så min morfar var. Han var så skämtsam och härlig. Envis var han också, han gav sig inte i första taget, det vet nog min pappa mycket väl om. Jag älskar honom så innerligt att det gör ont i kroppen <3




Idag var det dags att jobba långpass, vilket är 12-21.15 . Visst är det länge? Det tycker jag i alla fall. Särskilt om det är så varmt som det är nu. Får komma ihåg att dricka ordentligt nu när det är såhär varmt annars klappar man ihop och det är ju inget vidare.

Imorrn är det dags och jobba igen, men fick visst jobba 8-17.45 istället för 12-20.30 . Hmmmmm. Va det bra eller dåligt? Jag vet faktiskt inte men jag är ju ordentligt morgontrött och speciellt när jag jobbade ett sånt hundpass idag. Men det reder sig.

Den årliga studentveckan är igång och massa studenter går på stan i sina fina vita mössor. Minns den tiden som det var igår, den bästa veckan i hela mitt liv. Jag har nog aldrig haft så kul under en vecka. Men i år innebär det bara massa mer jobb istället. Vi har öppet längre under dagarna förutom fredag-lördag då vi har öppet som vanligt. Så det blir och slita på två nattpass i veckan.

Efter mina nattpass och även ett kortpass på fredag så tror jag närmare bestämt att jag och Sofia gjorde upp att vi skulle ta en utgång på lördagen, vilket jag verkligen hoppas. Behöver nog det tror jag !

Dags att slumra in och sova sött !


GODNATT !

RSS 2.0