Dagen med stort D närmar sig

Närmare bestämt imorgon så får jag och Daniel nycklarna till våran lägenhet. Jag är helt pirrig i kroppen och förväntansfull. Vi sover första natten i nya lägenheten imorgon. Spänning spänning!

Idag ska jag städa Daniels lillebrors rum, där vi bott i två veckor nu. Så han ska äntligen få tillbaka sitt rum och kunna bo hos sin mamma också.

Nu är det ny vecka och även ny arbetsvecka som består av pass E, jag jobbar halv tolv till nio tisdag-fredag. Därför kommer jag nog inte kunna göra så mycket åt våran flytt med alla möbler och kartonger förrän i helgen. Då kommer mamma och pappa och hjälper oss lite med, vi ska fixa sängen då också.

Igår skulle jag och Daniel åkt på Emilias dop, men jag fick någon släng av magsjuka så jag blev sängliggandes och vi kunde inte åka, till min stora besvikelse. Hade sett fram emot att få vara med på en sån viktig och högttidlig dag i Emilias liv. Jag hoppas Ni hade trevligt och våran doppresent får den lilla damen så fort vi ses.

Nu är det dags för mig att sätta fart, för jag kan inte ligga på latsidan för då blir allt fördröjt.



KRAM


Nedräkning

Nu är det bara 4 dagar kvar tills vi får nycklarna till lägenheten. Jag är så glad att vi snart flyttar, så Nettan (Daniels mamma) får hela sin lägenhet för sig själv och får ha sina andra två söner hemma hos sig.

Jag bara längtar!


Idag ska jag försöka komma iväg lite tidigare till jobbet för att inhandla en lunch/middag i FoodCourten i Gallerian, känner inte för hamburgare idag. Tur att det finns lite annat att välja på i den stora Gallerian.

Igår fixade jag två fina julstjärnor till vår nya lägenhet, lite coola var dom allt. Har ingen bild men ni får se sen när vi har flyttat och jag har fått upp dom. De är inte som vanliga julstjärnor, de har ingen fot. Sen fixade jag även Lilla bus doppresent igår, jag tror hon lär uppskatta den i framtiden. Jag utgick från vad jag själv skulle vilja att mina barn skulle få i doppresent av mina vänner.

Idag är det min tredje stängning på jobbet, och den sista med T för den här gången. För imorgon är hon inte med mig, hon åker hem till Norrpan efter den här stängningen. Kommer sakna henne imorgon. Vi jobbar så bra tillsammans.

På söndag åker jag och Daniel ner till Norrpan för att delta i Lilla bus dop. Ska bli kul att få se lilla familjen igen. Även om vi måste tillbaka snabbt till Stockholm igen så ska det bli kul.



Dags att göra sig iordning!


KRAM


Vilken Öppning!

När MAX slog upp dörrarna i Kista Galleria igår så var trycket hårt och konstant. Kön sinade inte förrän vid klockan tio på kvällen. Men det droppade ändå in folk titt som tätt ändå. Kul var det, och jag hoppas alla andra hade lika kul som jag.

TACK till alla som stannde kvar och jobbade över även fast Ni inte kunde. Ni var guld värda!

Stängningen däremot gick käpp rätt åt fel håll. Jag har nog aldrig haft sådana här problem med att lägga in kassor och så vidare. Det tog en och en halv timme för mig att få lite ordning på skiten. Vi var klara ca 2 timmar efter att vi skulle varit klara. Jag var hemma halv fyra imorse fast jag skulle slutat ett och varit hemma halv två. Snacka om att mitt huvud höll på att sprängas.

MEN

Det är bara att ta nya tag och jobba vidare, idag vet vi ju lite mer hur vi ska lägga upp saker och ting. Vi kör på idag igen vårat lilla tjejgäng som stänger.

Dags att fixa sig och slänga i sig en smörgås och sen iväg och fixa doppresent till lilla bus (som har dop på söndag) och lite adventsgrejer.


KRAM


VIP

Igår var VIPen på den nya MAX-restaurangen jag arbetar på. Speciellt inbjudna bjöds på Originalmål och champagne. Jag fick den äran att stå i köket och packa hamburgare. Eftersom vi var så många som arbetade så gick det helt smärtfritt. Efter en arbetsdag på över 12 timmar så var jag måttligt trött när jag kom hem vid elva igårkväll.

Idag har restaurangen slagit upp sina dörrar helt och jag ska jobba stängning ikväll tillsammans med T och E. Jag tror vi kommer klara oss utmärkt. Ser fram emot att köra igång nu på riktigt.

6 dagar kvar tills Jag&Baby får lägenheten <3


KRAM


Kvällen

Idag fyller Daniels äldsta lillebror, Andreas, 17 år. Vi ska till deras pappa för att fira hans födelsedag. Han har tydligen fått välja mat, så hoppas han har valt nåt gott :)

Jag köpte två filmer till honom som jag tror han ska gilla, annars får han byta. Han håller ju på och samla filmer till hans samling, så det tyckte jag va något bra som jag kunde köpa.

Så nu ska jag fixa iordning mig och välja kläder så jag är fin.



KRAM


Regnar vårt land bort?

Kan det bara sluta regna i vårat avlånga land i norr. Man blir ju inte direkt på bättre humör när man ser hur grått och trist allt är ute. Och varje gång man går ut så blir man dyngsur. Himla skitväder.

Då sitter man här hemma hos Daniels mamma en dag till då, skulle varit jobb idag men bygget av restaurangen är försenat så vi ska dit imorgon istället. Det blir bara såååå långtråkigt att bara sitta hemma och typ inte göra något. Sen så kommer det ju tryta i pengakassan lite nästa månad. Det blir en ond cirkel detta, som jag absolut inte tycker om.

JAG ÄR UTTRÅKAD!


UPDATE!

Här kommer lite updates om vad som har hänt i mitt liv den senaste tiden.

I slutet av förra veckan fick jag och Daniel reda på att vi fick lägenheten som jag skrev om i förra inlägget. Den 1 december får vi nyckeln och kan börja flytta in våra saker. Ska bli jättespännande att börja sambolivet på riktigt. Här nedan är planlösningen på lägenheten, vi har en inglasad altan med värme ( lyxigt va? ).

Både jag och Daniel tycker om den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrummet. Jag tror vi kommer få det underbart mysigt i den här lilla lyan. Jag vill ha 1 december NU!

 
I söndags åkte jag hem en sväng till familjen i Norrköping, för att jag på måndagen skulle vaccinera mig mot den nya influensan. Så jag blev bjuden på god söndagsmiddag hemma hos päronen och sen blev det lite mys framför TVn och sådär. På måndagen gick jag och Nicoline till Medicinskt Centrum för att ta vaccinationssprutan. Nicolines biverkningar kom ganska snabbt medan jag bara kände lite spändhet och ömhet i armen så fick hon också feber. Men mot kvällen fick jag väldigt ont i armen, och bussresan hem blev något av en mardröm. Kunde inte sova och armen värkte som bara den.

Efter vaccinationen så träffade jag lilla familjen, E&E och jag skulle luncha. Men godingarna va inte iordninggjorda så jag tog en promenad upp till deras lägenhet och höll dom sällskap. Lilla Emilia är ju världens charmtroll, ligger och snackar hur mycket som helst och en massa leenden kom. Sen slockna hon jättesnabbt i vagnen och var en utomordentligt duktig bebis när vi satt och åt. Alltid kul att träffa dom.

Idag ska jag kila bort till området där lägenheten ligger för att kolla parkeringsplatser, det finns sex platser lediga så vi ska välja en av dom. Sen lovade jag mamma att jag skulle ta en bild på huset utifrån, där vi ska bo.

Imorgon är det tillbaka till arbetet, vi får nyckeln till restaurangen då och alla leveranser med allt från inredning till varor kommer. Så vi ska ta emot allt och få allt på plats. Jag hoppas min arm är fitforfight då, för jag har fortfarande ont i den.


Dags att göra sig iordning lite och göra något av den här dagen.



KRAMAR


Jag lever!

Hej mina fina läsare!

Jag har inte glömt bort bloggen men just nu bor vi temporärt hos Daniels mamma, så har inte dator så tillgängligt och så är jag helt slut om dagarna. Även fast utbildningen på i köket på Vasagatan i Sthlm går bra så är det mentalt krävande, man känner sig helt som en nybörjare igen. Allt är såå annorlunda, men det ska vi klara till slut.

Flytten upp till storstaden har gått bra, och jag har blivit så väl bemött av Daniels familj.

Tack alla som hjälpte till med min flytt: Min familj, Simon och Daniels familj. Ni har varit guld värda!

Just nu är vi i ett läge där vi ska bli godkända av hyresvärden för att få en av de lägenheter som Daniel och hans föräldrar varit och kollat på. Det är en tvåa på 51,5kvm som ligger i Huddinge, och så ska tilläggas att det är en nybyggd lägenhet och bara har ca 1-2år på nacken.

Allt känns såååå underbart att få vara med Daniel varje dag, och jag är kärare än någonsin.


Skriver mer någon annan dag.



KRAM


Shit va grejer

man samlar på sig under åren. Jag har packat så många flyttlådor och rensat men ändå finns det saker kvar. Det ska jag ta tag i nu och fixa innan jag drar mig bort till Elin & Emilia och ser på Idol. Köpte en lite present till Emilia, som ett litet avsked. Hoppas nu inte mamma Elin redan köpt denna grej, då jag vet att hon var på stan igår och handlade kläder till lilla bus.


Lilla bus (Emilia). Bilderna är lånade från Elins blogg.



Imorgon lär bli en jobbig dag. Är jag laddad? Hmmm, kanske kan bli.


Nu är det dags att sätta igång och packa det sista.




KRAM

Dagen före

dagen med stort F.
F står för Flytt.

Jag har ätit frukost och duschat. Nu ska jag fixa mig lite för sen gå ner och köpa flyttlådor och använda mina presentkort som jag fick i födelsedagspresent på MAKE UP STORE. Sen blir det hem och fixa med flyttlådor och packning igen.

Ikväll hoppas jag att pappa blir klar innan IDOL. För då tänkte jag bege mig till Eilert och lilla bus, även kallade Elin och Emilia. Har för mig att pappa Christian jobbar natt tors-sön varje vecka.

Nu är det dags att få ordning på mig själv så jag hinner allt jag ska.



PUSS

Nu är det inte mycket kvar

Nu har mamma varit här ikväll och hjälpt mig att packa ner en stor del av det som var kvar. Gardinerna är också nerplockade och det är full insyn i min härliga lägenhet.

Massa flyttkartonger överallt och jag ska fortsätta strax att plocka ner lite andra saker.

Nu är jag pirrig och förväntansfull som tusan inför flytten. Tyvärr så har pojkvännen insjuknat och ligger hemma o mår dåligt, stackarn. Sänder ett krya på dig via bloggen även fast jag pratat med honom.






Det var allt för mig ikväll.



PUSS







Svar till Tove: Kappan som jag visade i blogginlägget innan är från H&M , den finns i butik men finns inte så många kvar, dock så finns alla storlekar kvar via internet-affären.


Dagens: vill ha



En vit fin kappa med fuskpälskrage <3

Godmorgon

Snön/regnet faller ner utanför mitt fönster och det ser rätt grått och trist ut. Inte så som det hade sett ut om det var helt vitt på backen. Det är bara att gilla läget, såhär är övergången från höst till vinter.

Idag har jag bestämt mig att utgå från den här listan:

  1. Frukost
  2. Lämna nycklar på jobbet
  3. Luncha med Simon
  4. Ringa Telia
  5. Ringa ELON
  6. Flyttpacka med mamma

Uppdaterar mer under dagen. Nu ska jag äta upp min frukost och sen ta mig en dusch innan jag drar vidare till jobbet för att lämna nycklar och stämpelkort.



PUSS


Mitt i flyttpackandet



Hej hopp vilken flyttröra jag har. Nu har jag ätit dagens andra mål: tortelini, dagens första intogs på Fräcka Fröken med syster som sällskap (såklart så blev det sallad med räkor och smått o gott). Hinner nog med en kopp thé innan jag går och lägger mig idag.

Imorgon ska jag luncha med Simon, ska bli NAJS! Han är sååå snäll, för han ska hjälpa mig med flytten på lördag. En heldag blir det med massa bärande, ner ur min lägenhet i Norrköping och in i Daniels pappas hus i Stockholm. Hoppas Simon har massa krafter på lördagsmorgonen, för då börjar vi.

Dags att fortsätta packa!


KRAM

Dagens

Här kommer en liten dagens från mig:



Stickad tröja MONKI, Brun väst H&M, Leggings GINA.T



Mysigt värre!


Nu ska jag fortsätta med packningen.



TJOHO!

Matpaus

Nu ska jag laga mat, lite bacon och pasta. Det är en matpaus i packandet.

Linus, som ska ta över lägenheten, var och kollade runt här för en stund sen med sin mamma och vän. Hoppas de var nöjda med titten. Så får vi göra upp mer om överlämningen och hyra och så.

Nu är det dags för mat :)



PUSS

En dag närmare flytt

Jaha då va jag en dag närmare flytt kära läsare. Jag är pirrig och spänd. Ska nog ringa min blivande chef idag för att se hur upplägget är. Har ju inte fått reda på något. Så det kan ju vara bra eftersom utbildningen börjar på måndag.

Nu ska jag inte skriva så mycket mer utan komma till skott med att tvätta och sen flyttpacka. Det är bara att sätta igång.


Hörs senare!



PUSS

Tråkig TVkväll

Usch va dåligt utbudet var på TV en måndag.


ULLARED
Nya programmet på Kanal5 och jag skakar bara på huvudet. Vad är det för sjuka människor som bor i detta land? Handlar för över 24 000 kr då de är där..? Låter ju inte klokt att hålla på sådär. Sen kanske det inte alltid är de bästa grejerna och kvalité.


TINAS COOKALONG
Inte alls så roligt matprogram, visst va det kul att Martin Stenmark var med idag. Men jag tycker nog bättre om Tinas andra program på SVT.



Ne det får bli att diska upp middagsdisken och sen plocka lite i lägenheten innan jag somnar.



KRAM

Efterfrågat recept



  • 2 ägg
  • 2 ½ dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 4 msk kakao
  • ½ tsk bakpulver
  • 2 dl vetemjöl
  • 100 g smält smör eller margarin
  • Önskad fyllning: t ex apelsinkrokant, mjölkchoklad, aftereight, dumle.

 

Sätt ugnen på 200 grader. Smörj formen och lägg i önskad fyllning.

Smält matfettet i en kastrull på spisen eller i en skål i mikron och låt svalna.

Vispa ägg och socker med elvisp. Vispa ner vaniljsocker, salt, kakao, bakpulver. Tillsätt sist vetemjölet och det smälta matfettet. Vispa snabbt ihop till en jämn smet.

Häll smeten i formen.

 

Grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 10-15 minuter.


Nytt till sovrummet

Här kommer lite förslag på snygga sängmöbler. I vitt eller svart ska det gå, tycker jag. Sen får vi se vad jag och älskling väljer sen när det väl är dags. Allting är från IKEA och bilder är lånad därifrån också.




1. Lite äldre stil i svart. Mycket snyggt och stilrent. Tänk er ett beige:t eller brunt överkast till detta.







2. Lite äldre stil här med, samma som ovan fast i vitt. Stilrent med ett brunt överkast.




3. Kantigt och stilrent. Lite mer modern stil i svart.






4. Samma som ovan fast i vitt och utan huvudgaveln som sitter över sängen.






Vilken föredrar NI?

HÖR UPP!

Håll tummarna. Det är nära nu. Så här nära har vi aldrig varit.



PUSS

Den stora flyttpackningsveckan

har härmed börjat

Den här veckan går i flyttpackningens tecken. Jag ska bara rensa och packa lådor hela veckan. Jag ska få ner mitt liv i kartonger och sen bär det av på lördag. Då fixar jag, pappa och Simon så att mina saker hamnar hos Daniels pappa, där det ska stå tills vi hittar en större lägenhet.

Sista passet igår gick väl okej måste jag väl säga. Det var lite tråkigt samtidigt som jag var helt slut i kroppen, min kropp vill inte fungera när jag jobbar natthelg. Kommer sakna stället, med allt vad det innehåller ;)

Tur för Daniel att han hade däckat hemma i sin säng. Men orolig var jag verkligen, så det stod härliga till. Han är så lycklig över AIKs SM-guld. Det är skönt att höra en glad och lycklig pojkvän i telefonen ska jag säga, efter många dagars nervvrak... Haha!



Dags att äta lite frukost innan jag ska åka ut till TEAM SPORTIA och hämta min cykel där. Jobbigt projekt men det ska väl gå ändå.



KRAM

Orolig

Jag är orolig för min käre pojkvän som jag har ringt miljontals gånger som inte svarar. Han har firat sitt kära AIKs SM-guld hela dagen. Så när han ena sekunden ringer och andra sekunden inte svarar på mina sms så blir jag orolig. Och nu har jag ringt en massa och inget svar.

Bäst för honom att han har däckat hemma i sin säng <3





Älskar honom så otroligt mycket <3

This is it

Nej jag pratar inte om Michael Jacksons film utan jag pratar om min sista natt på MAX i Norrköping. För nu slutar jag där och börjar ett nytt liv i storstaden. Spännande men ändå vemodigt.

Jag kommer sakna alla så oerhört mycket. Det har kommit nu, ångesten över att lämna det stället där jag utvecklades hur mycket som helst. Nu ser jag framåt mot en av mitt livs största utmaning.


Dags att fixa sig för sista natten.



Lite bilder från mina (nästan) två år på MAX i Norrköping! Kommer sakna Er alla!







KRAM

RSS 2.0